Mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Ciasta na każdą okazję

 

W Cukierni Tradycyjnej oferujemy podstawowe ciasta znane każdemu, ale staramy się również urozmaicać ofertę o nowatorskie oraz autorskie przepisy. Produkujemy ciasta przygotowywane na zimno oraz pieczone. W sezonie zawsze wykorzystujemy dostępne owoce, dzięki czemu możemy przygotować letnie wersje wypieków.

Cukiernia Tradycyjna oferuje m.in.:

  • sernik na zimno;
  • sernik z kruszonką;
  • sernik z owocami;
  • mazurka;
  • szarlotkę;
  • bezę z owocami;
  • napoleonkę;
  • piernik;
  • pychotkę;
  • krówkę;
  • 3-bit.

 

Podstawowe rodzaje ciast

Ciasto drożdżowe

Kluczową rolę w przygotowaniu ciasta drożdżowego odgrywa zaczyn i wyrabianie ciasta. Jest to rodzaj wypieku, który potrzebuje czasu na wyrośnięcie, ponieważ wykorzystuje drożdże. W Cukierni Tradycyjnej znajdziesz zwyczajne ciasto drożdżowe oraz jego inne wersje, np. z kruszonką lub z owocami.

Ciasto kruche

Ciasto kruche jest bardzo popularne. Jego kruchość uzyskujemy za pomocą dużej ilości tłuszczu. Ciasto to może mieć różne modyfikacje. Oferujemy ciasta kruche z kremem, z musem owocowym, a także wykorzystujemy je do przygotowania szarlotki.

Ciasto biszkoptowe

Ciasto biszkoptowe jest jednym z trudniejszych w przygotowaniu ciast. Bardzo ważne jest tutaj dokładne ubicie białek i umiejętne łączenie składników. W naszej cukierni znajdziesz biszkopty o wyśmienitym smaku i idealnej strukturze. Oferujemy biszkopty z kremami oraz z owocami.

 

 

ciasta-05
ciasta-06
ciasta-08
ciasta-07
ciasta-09
ciasta-10
ciasta-11
ciasta-12
ciasta-01
ciasta-02
ciasta-03
ciasta-04
ciasta-05 ciasta-06 ciasta-08 ciasta-07 ciasta-09 ciasta-10 ciasta-11 ciasta-12 ciasta-01 ciasta-02 ciasta-03 ciasta-04